Talathi Exam Paper No.-13

Talathi Exam Model Paper No.-13

Talathi Exam Sample Paper No-13

Directions—(Q. 1–10) In the following passage there are blanks each of which has been numbered.
These numbers are printed below the passage and against each five words/ phrases are suggested one of
which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.
I used to look …(1)… to the holidays. I was usually …(2)… to my uncle’s house where I …(3)… his
children. I did not get paid a salary for …(4)… What I received in return however, was far more …(5)… My
uncle was an avid reader. During the time I spent with his family I had an …(6)… to read the vast amount of
books and magazines that he possessed. This improved my English to some …(7)… Reading became my new
…(8–9)… spending my pocket money on a ticket to the cinema I began to …(10)… books. This has
benefited me greatly.

1. (A) forward
(B) towards
(C) backward
(D) up
(E) around
2. (A) went
(B) sent
(C) visited
(D) travelled
(E) gone
3. (A) cared
(B) occupy
(C) guarded
(D) taught
(E) played
4. (A) them
(B) whom
(C) this
(D) now
(E) which
5. (A) expensive
(B) deserving
(C) helping
(D) demanding
(E) valuable
6. (A) opportunity
(B) ability
(C) use
(D) encouragement
(E) achievement
7. (A) distance
(B) extent
(C) time
(D) limits
(E) degrees
8. (A) activity
(B) hope
(C) hobby
(D) duty
(E) worship
9. (A) despite
(B) though
(C) by
(D) instead of
(E) while
10. (A) sell
(B) read
(C) exchange
(D) invest
(E) buy

Ans- 1 (A) 2(B) 3(D) 4 (C) 5(E) 6 (A) 7(B) 8 (C) 9 (D) 10 (E)
More Talathi Exam Papers

One thought on “Talathi Exam Paper No.-13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *